50-Jarig jubileum familiebedrijf Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw

Een halve eeuw geleden legden Joop van Wingerden senior en junior de basis voor het huidige familiebedrijf Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw. In Capelle aan de IJssel openden zij in 1968 een onderneming in het voornamelijk isoleren van koel- en vriescellen, Wingerden Koelisolatie, Wiko.

In de verstreken 50 jaar heeft Wiko zich ontpopt als niet alleen een specialist in thermische en akoestische isolatie, maar ook in brandwerende doorvoeringen, steigerbouw, rope access en tracing.

Waar 50 jaar geleden de focus lag op kleine projecten in de scheepvaart en procesindustrie is dit gaandeweg verschoven naar grotere projecten en meer diversiteit in de opdrachtgevers. Rotterdam is van oorsprong de thuishaven en de industriële cluster in de haven van Rotterdam het belangrijkste werkterrein. Met de groei die Wiko in de loop der jaren heeft doorgemaakt kon de opening van nieuwe vestigingen niet achterblijven. In 2014 opende Wiko een tweede vestiging in België en in juni 2016 werd de familie uitgebreid met een vestiging in Amsterdam.

Anno 2018 is Wiko een gezonde, eigentijdse en onafhankelijke onderneming met inmiddels 150 medewerkers en de derde generatie Van Wingerden aan het roer.

Algemeen directeur Dennis van Wingerden, de derde generatie, benoemt de sleutel van het succes: “In al die jaren bleven we trouw aan ons principe ‘Succes bereik je samen!’ Onze open bedrijfscultuur en de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit vormen daarvoor de basis. We weten van aanpakken en kunnen tegen een stootje. We spreken dezelfde taal, communiceren in korte lijnen, hebben hart voor de zaak en oog voor elkaar. We zijn een hechte club van toegewijde professionals die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: samen een hoogwaardig product afleveren.

We zijn trots op wat we bereikt hebben, maar kijken altijd vooruit. Deze tijd van internationalisering en globalisering biedt veel nieuwe uitdagingen. Strategische keuzes, lange termijn investeringen en respect voor duurzaamheid en milieu zijn onze speerpunten.

Met bijna een halve eeuw aan kennis, ervaring, durf en daadkracht in onze portefeuille zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”